Rapportage 2019

Het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP) wordt gerealiseerd om als onafhankelijk test- en ontwikkelcentrum de circulaire doelstellingen voor plastics te faciliteren en op te treden als versneller in de plastic recycling keten. Het NTCP is gevestigd in Heerenveen en is opgericht om op nationaal en internationaal niveau onderscheidend te zijn op haar vakgebied. Het NTCP richt zich op het vergroten van kwalitatief hoogwaardige kunststofstromen uit de bulk afvalstroom en de toepassing en het hergebruik van deze hoogwaardige stromen waarmee uiteindelijk de kringloop gesloten kan worden. Het NTCP biedt de mogelijkheid om op pilotschaal (100-1000kg) het sorteren, scheiden, wassen en granuleren te testen van deze kunststof inputstroom, bestaande uit plastic verpakkingen en overige kunststoffen. De keten waarin materiaal, proces- en sorteertechnologie samenkomen wordt integraal geoptimaliseerd om de kwaliteit van de stromen te verhogen, waardoor meer plastic uit afvalstromen kan worden hergebruikt binnen chemische en mechanische recycling. 

Lees hier de rapportage 2019 van het NTCP.